La Festa del Dia internacional del Joc d’aquest any transita per la Interculturalitat. A través d’una gimcana i tot jugant farem un viatge per les cultures castellana, catalana, gitana, xinesa, sud-americana, marroquina i paquistanesa. Un investigador ha trobat el tresor del poble Nalami que es creia extingit i cadascuna de les cultures que conviuen al barri de la Mina té una part de la clau. Caldrà visitar-les totes.

Aquest és el fil conductor de la festa d’enguany que se celebrarà aquest divendres, dia 1 de juny, a partir de les cinc de la tarda al pati de l’edifici de primària de l’Institut Escola Sant Adrià de Besòs, que es troba al carrer del Mar, davant l’ambulatori. La comissió d’Acció Comunitària del Projecte Educatiu del barri de la Mina (pebMINA), -des d’on s’organitza el treball comunitari de les entitats i serveis del barri-, ha preparat un any més les activitats commemoratives del Dia del Joc. Jugar és un dels drets fonamentals recollits a la Convenció sobre els Drets dels Infants. Però, la celebració que cada any fem d’aquest dia, persegueix el desig que jugar i el joc ens acompanyin al llarg de tota la vida, que no quedin com quelcom que només pertoca als infants, quan som petits. El joc és una eina de socialització d’aprenentatge i de gaudi personal i col·lectiu. És saludable perquè és bo per a l’ànima i perquè ens aporta alegria.

 

  

 

El tresor de la interculturalitat

L’objectiu del joc és obrir el tresor dels Nalami i per això els jugadors hauran de seguir les pistes, passar les proves del joc, i endevinar les solucions. Hi ha bonificacions extres si al mateix temps practiquem el civisme i les bones relacions amb companys i amics. Ah! I, sobretot, és imprescindible abans de res passar a recollir el passaport de cultures. Veniu a passar la tarda amb nosaltres. Com més gent siguem, més divertit serà.

 

 

Consorci del barri de la Mina