Durant aquest confinament, impacte directe de la crisi sanitària generada per la COVID 19, tots el serveis d’atenció a les persones han tingut que adaptar-se i aprofitar les noves tecnologies que tenim als nostre abast. L’Espai Jove del Consorci del barri de La Mina, no s’ha quedat enrere, i ha fomentat l’ús de les xarxes socials i altres eines digitals per mantenir el vincle i l’atenció amb la població jove del barri.

 


L’ Espai Jove, espai d'animació sociocultural dirigit a joves d'entre 10 i 21 anys, des del principi del confinament, va crear contingut de lleure i acadèmic per afrontar la situació i reforçar les matèries escolars a diferents nivells, utilitzant el joc com a eina d’aprenentatge i fem servir les noves tecnologies per comunicar-se amb els joves. D’aquesta manera s’ha cobert la vessant acadèmica compartint material de reforç escolar i també la part més lúdica aportant tallers de diferents caires.


Els tallers portats a terme, responen als interessos i motivacions de la joventut, i estan dins de diferents àmbits, com l’esport per fer a casa seguint amb el Pla de Salut Contra l’Obesitat Infantil, fins a experiments científics, problemes matemàtics, endevinalles i desvetllar trucs de màgia per fer-los en família.

 


El grau de participació en aquestes activitats va ser, en un primer moment, molt elevat, fins i tot, ells mateixos demanaven i proposaven nous jocs com a forma de fer front a l’avorriment que estaven patint a conseqüència del confinament. Aquesta participació ha disminuint a mesura que hem anat avançant en les fases de desconfinament, i han pogut tornar a relacionar-se amb el seu cercle d’amistats , encara que la nostre feina es mantenir el vincle que tenim creat amb els joves.

 


Per altra banda, cal destacar el seguiment i contenció que s’ha realitzat tant als joves, com a les seves famílies. El servei, ha realitzat un acompanyament diari a les famílies, recopilant informació de la seva situació i resolent els dubtes que sorgeixen: en un primer moment referents al virus i la seva propagació, i més endavant temes relacionats amb el món escolar i els serveis de lleure com els casals.

 


A més, la complicada situació que estem vivint, fa que moltes de les famílies amb recursos econòmics limitats, i aquelles que els seus ingressos procedeixen de la venda ambulant o feines aturades per la crisi, es troben en una situació de vulnerabilitat extrema. Aquest fet, va crear la necessitat de donar resposta a les famílies més vulnerables, derivant a Serveis Socials i a altres recursos del municipi, treballant coordinadament amb els centres escolars i realitzant els seguiment de tots els casos.

 


L’Espai Jove continua disposant i oferint nous tallers per a la joventut del barri i el seguiment a les seves famílies, aportant la professionalitat, implicació i energia de sempre.
Us esperem!!

Consorci del barri de la Mina