Al 2022 el Consorci ha incrementat el pressupost en la línia d’actuació d’Espai Públic i Civisme amb la finalitat d’ incidir en la millora de l’entorn urbà desenvolupant intervencions en la via publica de manteniment de l’espai; i per altra banda, contribuint a la capacitació professional de persones del barri de La Mina que es troben en recerca de feina i en situació de vulnerabilitat social.

 

La nova empresa adjudicatària per concurs públic de contractació del servei de Millora de l’Ocupabilitat de la Brigada de Manteniment, va començar a prestar el servei el passat mes de maig, continuant amb l’equip de la brigada i les tasques de manteniment i conservació de l’entorn. A banda d’això, s’ha centrat en realitzar un procés de selecció de 8 veïns i veïnes del barri, per ampliar l’equip fins a 10 persones a partir de l’1 de juny  fins el 31 de desembre de 2022.

El servei s’adreça a persones en situació d’atur del barri de La Mina amb dificultats de incorporar-se al mercat de treball ordinari, prioritzant persones aturades de llarga durada o sense qualificació professional, i garantint la igualtat de gènere. Es tracta de millorar l’ocupabilitat de les persones participants oferint una oportunitat laboral que combina formacions tècniques especialitzades i el desenvolupament de una feina real, afavorint la millora curricular per fer pont i accedir al mercat de treball ordinari amb el suport dels equips d’inserció sociolaboral del Consorci.

El procés de selecció es va celebrar la setmana del 23 de maig per part de l’empresa prestadora del servei, amb la col·laboració del Servei de Prospecció d’Empreses del Consorci encarregat de gestionar l’oferta entre els serveis d’inserció sociolaboral que atenen a les persones en recerca de feina del territori..

L’equip de la Brigada desenvoluparà, en coordinació permanent amb l’Ajuntament del nostre municipi, funcions i tasques del perfil professional de peó de manteniment a l’espai urbà, des del manteniment i neteja de parcel·les i aparcaments del Consorci localitzats en distints punts del barri, reparacions del mobiliari urbà, feines d’obra, repintada de mobiliari urbà, entre altres. Tot amb la finalitat de millorar la qualitat de l’espai públic del barri de La Mina.

Consorci del barri de la Mina