Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h, tardes de 15:00 a 17:00 i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Per segon any,  els joves de la Mina van tenir l’oportunitat d’augmentar la seva capacitació mitjançant el curs d' Auxiliar de Supermercat i TPV, amb pràctiques a empresa, que ha suposat una nova oportunitat d’accés al treball. .

 

 

 

El mercat laboral, cada cop més, demanda experiència i formació per accedir a la feina. Aquest curs, de curta durada i molt pràctic ha proporcionat als joves d’Apropa’t a la Feina, servei laboral del Consorci de la Mina, una preparació específica per desenvolupar funcions relacionades amb caixer/a de supermercat, reposador, mosso de magatzem, servei a domicili, atenció al client..., obrint així el ventall d’oportunitats dels joves per accedir a diferents ocupacions del sector i, en conseqüència, a una feina.

Igual que en la primera edició, el curs s’ha adaptat a les característiques i necessitats del joves participants. Ha estat un recurs formatiu de proximitat, realitzat al barri i per als joves del barri. Amb una durada de 100 hores, s’ha estructurat en dos fases diferenciades.

Fase teòrico-pràctica, de 40 hores, on s’han treballat de forma transversals: l’atenció al client,  càlcul, habilitats socials, caixa registradora i TPV.

 

Fase de pràctiques en empreses del sector, de 60 hores, portant a la pràctica els coneixements adquirits i en una experiència laboral, apropant-se més a una realitat on la responsabilitat i els bons hàbits cobren molt sentit.

Els professionals d’Apropa’t a la Feina, recurs adreçat a joves de 18 a 30 anys, han dut a terme la formació teòrico-pràctica i han fet la intermediació, amb el suport del Servei de Prospecció d’Empreses, per formalitzar les pràctiques laborals dels joves alumnes.

Durant l’estada de pràctiques, les empreses acollidores: CONSUM i CARREFOUR, han tingut el recolzament dels/de les tècnics/ques del servei laboral que han fet el seguiment conjuntament amb els tutors d’empresa.

   

La valoració dels responsables dels supermercats, va ser molt positiva, deixant les portes obertes per una contractació futura en el moment que hi hagués alguna vacant en el mateix supermercat. Per la seva part els nois varen quedar molt satisfets amb la feina realitzada i els coneixements adquirits, amb molta il·lusió per començar la recerca de feina en el sector.

L’entrega de diplomes als joves participants del curs d' Auxiliar de Supermercat i TPV, va tenir lloc a la Sala Gran del Consorci de la Mina, on Carme Ferran, cap de l’Àrea Social, va adreçar unes paraules de felicitació per la feina i pels resultats obtinguts, encoratjant als joves a seguir formant-se com a vehicle per adquirir les competències professionals necessàries i assolir la igualtat d’oportunitats a una feina digna.

Irene Zafortesa, coordinadora d’Apropa’t a la Feina, posà èmfasi en la importància d’assolir el Graduat en Secundària, com el nivell educatiu mínim per accedir a diferents itineraris formatius i com a formació mínima exigida pel mercat de treball, avui. Així mateix va anunciar que, pel 2011, hi havia la previsió de fer la 3a edició del curs, per a què altres joves del barri, puguin gaudir d’aquesta formació i experiència.

   

Consorci del barri de la Mina