Amb motiu del Dia Internacional per a la eradicació de la violència contra les dones que es commemora arreu el proper dissabte dia 25 de novembre, la comissió d’Educació Social i Lleure del Projecte Educatiu del barri de la Mina ha organitzat una manifestació per aquest dijous, dia 23 de novembre a les sis de la tarda.

 

Es tracta d’una convocatòria oberta a tothom que s’hi vulgui afegir. La concentració és a les 17.45h. a la plaça Venus-Saturn tocant al carrer de Ponent per iniciar la marxa a les 18h. Aquesta recorrerà Ponent fins a l’alçada de l’Espai Cultural per baixar per la rambla de la Mina fins a l’avinguda Manuel Fernández Márquez, en aquest punt seguirà fins trobar l’avinguda Camarón per on pujarà per arribar al pati del Casal Cívic (c/ Ponent, 37), on es farà la cloenda.

És previst que les diverses entitats i associacions del barri, darrera la pancarta de capçalera, participin amb pancartes i cartells que expressin el rebuig d’aquesta lacra social, que aquest 2017  a Catalunya ja ha causat la mort a 8 dones, una d’elles una menor en el mateix atac en que va morir la seva mare. Pel que fa al nombre de denúncies, fins el tercer trimestre de l’any, n’hi ha hagut 9.877 i s’han atès 9.954 víctimes de la violència masclista.

Un cop al Casal Cívic es farà lectura dels diversos missatges, reivindicacions i desitjos, que es penjaran allà mateix i que, posteriorment, al llarg de la setmana següent estaran exposats a la vidriera de la biblioteca Font de la Mina (c/ Ponent, 21).

La comissió d’Educació Social i Lleure treballa aquest any, especialment, les qüestions de gènere i d’igualtat, és per això que s’ha considerat important participar de manera activa en la sensibilització i conscienciació del problema de la violència contra les dones per posar el nostre gra de sorra en la seva eradicació.

Aquest mateix dia pel matí al porxo de l’Espai Cultural hi haurà estands informatius de les associacions de dones, el servei municipal CIOD (Centre d’Informació i Orientació de la Dona), la Comissió tècnica contra la violència masclista, i del Consell municipal de les dones, que a les 12 del migdia farà lectura del manifest que han preparat.

CONVOCATÒRIA MANIFESTACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

  • DIA: DIJOUS, 23 DE NOVEMBRE DE 2017
  • HORA CONCENTRACIÓ: 17.45 H.
  • LLOC: PLAÇA VENUS-SATURN (TOCANT AL CARRER PONENT)
Consorci del barri de la Mina