Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El CAP La Mina és ja un exemple del “principi de justícia” que per al conjunt del país es proposa aplicar el conseller del Salut, Toni Comín, un cop estigui enllestit el mapa de necessitats socials que l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQuAS) està preparant per al seu departament, i que hauria d’estar fet abans de l’estiu. Comín ho va explicar en el transcurs de la visita que va fer a les obres del nou centre d’atenció primària del barri.

 

 

Aquest estudi, a més dels criteris demogràfics clàssics (volum de població, envelliment, dispersió), té en compte indicadors d’ordre social i econòmic per a cadascuna de les 375 àrees bàsiques de salut que hi ha a Catalunya. De manera que inclourà indicadors com la taxa d’atur de la població, els nivells d’èxit escolar o el percentatge de persones amb farmàcia gratuïta, entre altres, per definir les necessitats sanitàries de manera més exacta i “redistribuir” els recursos, segons va explicar el conseller. “On la salut és pitjor –va dir-, hem de fer que els metges tinguin menor població assignada”, i va posar com exemple el CAP de la Mina que té una població de referència de 16.000 habitants, mentre que la mitjana catalana és de 30.000.
L’assignació de recursos a les àrees bàsiques de salut aplicant aquests nous indicadors socioeconòmics “suposa un canvi de filosofia”, segons Toni Comín, ja que no totes les poblacions tenen les mateixes necessitats. I, va sentenciar, “a igual necessitats, igual recursos”, però, no va voler avançar actuacions fins a tenir aquesta radiografia, foto final, que permetrà al seu departament aprofundir en el mapa de les desigualtats socioeconòmiques del país i avançar amb coneixement de causa.

 

    

 

El conseller de Salut va fer la visita acompanyat de l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, i de la regidora de Territori, Ruth Soto, juntament amb l’equip directiu del CAP La Mina, encapçalat per la doctora, Clara Pareja. La visita formava part d’una jornada en que el conseller, Comín, va mantenir reunions de treball amb els professionals de la Mina i el Besòs, i amb l’Associació de veïns del barri de la Mina, per conèixer de primera mà les seves inquietuds.

Consorci del barri de la Mina