Com part de la seva arribada i familiarització amb el barri cada any el grup de nous metges residents que s’incorporen al CAP La Mina visiten els serveis de la Xarxa sociolaboral del Consorci. Enguany es tracta d’un grup de 20 metges que aquest estiu, acompanyats del doctor Mendive, van venir a conèixer de primera mà com es treballa per millorar la inserció laboral.

 

Concretament, van visitar Accés, servei d’inserció per a persones amb condicionaments de salut mental, el SIOL i el Club de Feina. L’equip de professionals d'Accés, els va explicar la metodologia del servei per als processos d’inserció prelaboral, formativa i laboral d’aquest col·lectiu. Posant l’èmfasi en la necessitat de comptar amb la implicació d’altres membres de la família per recolzar el camí que empren la persona. Així com la importància de la coordinació amb els agents socials del territori, especialment el CAP La Mina i el CSMA, atès que els usuaris i usuàries d’Accés han d’estar vinculats al CSMA per poder fe un seguiment conjunt dels avenços i retrocessos de cada cas, amb l’objectiu de poder fer el seu procés d’inserció i esdevenir el més autònom possible. Els metges residents també van visitar el SIOL-Mina i el Club de Feina, dos recursos referents al barri adreçat a la població en general. Al SIOL-Mina, porta d’entrada i eix vertebrador de la Xarxa Laboral, els van explicar el procés d’acollida, diagnòstic i derivació consensuada a un recurs especialitzat d’acord amb les característiques i expectatives de la persona demandant. En el cas del Club de Feina van rebre tota mena d’explicacions de es treballa en aquest servei que és un recurs adreçat a la recerca activa de feina per a les persones més autònomes, sempre derivades del SIOL, que compten amb prou habilitats per fer ús dels mitjans tecnològics per la recerca de feina, amb el suport de dues professionals per a la resolució de dubtes i seguiment del seu itinerari personalitzat.

 

El nou equip de metges residents del CAP La Mina, van plantejar forces preguntes als professionals d’Accés, SIOL i Club de Feina, fruit del seu interès en conèixer bé i amb detall els tres serveis visitats, ja que com a professionals de la salut, en alguns casos, atendran les mateixes persones que són usuàries dels serveis de la Xarxa i es poden donar situacions de col·laboració i treball coordinat. Pel Consorci i l’equip professional de la seva Xarxa de Serveis d’Inserció Sociolaboral és un plaer atendre aquestes visites. Al mateix temps, agraïm als metges residents el seu interès, especialment, al doctor Mendive, amb qui s’organitza conjuntament aquesta iniciativa de coneixement mutuu. Fruit del treball de coordinació i col·laboració en xarxa que es desenvolupa al barri entre els diversos serveis i entitats i que és un dels seus valors afegits al servei de la millora col·lectiva.

Consorci del barri de la Mina