La precarietat d’ocupació entre les persones amb discapacitats duplica i, fins i tot, es triplica a vegades respecte al sector ordinari i en converteix en un dels sector més desfavorit. Abordar aquesta realitat, sovint invisible, és l’objectiu de la Fira DisCapacitat i Ocupació que enguany va celebrar la seva 7a. edició organitzada per Disjob.
Va tenir lloc els dies 4 i 5 de juny a l’històric edifici de les Drassanes Reals de Barcelona on hi ha el Museu Marítim de la ciutat. Per part del Consorci hi van assistir l’equip de Prospecció d’Empreses i el grup del servei SITUA’T. La fira compte amb la participació d’empreses que operen a escala nacional com a Apple, Gas Natural, Repsol, Adecco, Randstad PageGroup, Agbar, CanCet, Caixabanc, Makro, Nestlé o Norauto, entre moltes altres. Que en el marc d’aquest esdeveniment presenten nombroses vacants laborals exclusives per a persones amb discapacitat amb la finalitat de poder ser cobertes per les persones que assisteixen a la fira posant-se en contacte directe amb els seus departaments de recursos humans. És per aquest motiu que les persones usuàries del servei de Situa’t hi van participar. Al mateix temps que també és una oportunitat pel servei de Prospecció d’empreses per establir nous contactes o fidelitzar els ja existents per captar ofertes laborals per al nostre territori.
Rosa Cuartero, CEO de Disjob “És importantíssim donar continuïtat a aquest tipus d'esdeveniments, ja que no solament estem incentivant la contractació d'un col·lectiu en greu risc d'exclusió, sinó que a més estem formant i alliçonant a empreses i persones a ser més inclusius, a no veure una discapacitat sinó una capacitat o capacitats de fer un treball. Donar suport a una persona que pot i vol desenvolupar-se professionalment, sentir-se inclosa en la societat. Hem de pensar que hi ha discapacitat en qualsevol sector, sigui de baixa o sigui d'alta qualificació, des d'un reposador/a o caixer/a a un perfil amb idiomes o enginyer/a, financer/a o que treballi en Màrqueting o Recursos Humans, comercial, etc.”.
És important remarcar la finalitat social d'aquest esdeveniment, el qual es realitza amb l'objectiu d'augmentar la incorporació al món laboral de persones amb discapacitat aconseguint que tant aquest col·lectiu com les empreses es coneguin en major profunditat i es doni així un impuls a la contractació de persones amb discapacitat.