El Consorci i l’empresa operadora del TRAM han signat un conveni de col·laboració, mitjançat el qual el TRAM subvenciona part de les despeses corresponents al transport públic derivades de les activitats dels serveis socioeducatius del Consorci.

 

 

La relació de col·laboració del TRAM amb el Consorci i amb el barri de la Mina ve de lluny, des que l’any 2004 es van inaugurar les línies T4, T5 i T6 del TRAMBesòs que passen pel barri i que s’instal·lessin les cotxeres del tramvia al costat mateix. Aquest conveni que ara s’ha signat no fa més que concretar sobre paper aquesta llarga col·laboració vinculada a la vida comunitària del barri i als seus projectes socials. En aquest cas, el TRAM, d’una banda, fa una aportació econòmica anual de 250 € destinats a la compra de targetes de viatge, vàlides per a tota la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona (autobusos, metro, tren i tramvia). I, de l’altra, fa donació de 150 targetes T-TRAM, corresponents a un sol viatge d’anada i tornada, únicament vàlides per anar amb tramvia. Aquestes aportacions per part del TRAM contribueixen al bon desenvolupament dels programes socioeducatius dels serveis del Consorci que fan atenció a famílies, infants i joves.

 

 

 

Tal com us explicàvem la setmana passada les sortides socioculturals, visites i excursions formen part del treball educatiu d’aquests projectes, que tenen per objectiu capacitar, empoderar i millorar l’autonomia dels grups més vulnerables i desafavorits. La col·laboració amb el TRAM va més enllà de la subvenció que ara s’ha oficialitzat amb el conveni signat. Conjuntament, amb el seu equip de recursos educatius s’han organitzar activitats tant per als professionals dels serveis del Consorci, com per a les persones que hi són ateses. Ja sigui assessorant per a optimitzar de la millor manera els títols de transport, com acollint visites guiades a les instal·lacions del TRAM per mostrar com és el tramvia per dins; tal com ha fet, recentment, el grup de Fem Família.

 

 

 

 

Consorci del barri de la Mina