Aquest cap de setmana, divendres tarda i dissabte matí, es pintarà un mural al túnel del carrer Mart a l’altura dels números 30 i 32. Es tracta d’una acció col·lectiva on hi participen infants, adolescents, famílies i el veïnat d’ambdues comunitats. És una iniciativa d’El Generador, Art i Creació Cultural a la que s’hi suma el pebMINA (Projecte Educatiu del barri de la Mina).

 

La intenció artística és incorporar color i vitalitat a l’espai públic i la humana generar accions participatives que fomentin el sentit de pertinença a la comunitat i al barri, contribuint a la cohesió social. És un mural de temàtica marina, inspirat en la fauna i la vegetació de la mar Mediterrània, que es fa amb la tècnica de les plantilles i la pintura d’esprai.

Procés col·laboratiu

Compta amb la participació de les entitats i serveis de l’àmbit socioeducatiu de la Mina, que des del mes de desembre estan treballant en els preparatius del mural amb l’artista Daniel Thomas. Thomas s’ha reunit amb els grups d’infants i adolescents per ensenyar-los les tècniques de l’art urbà, s’han fet els cartells de difusió per informar les comunitats veïnals de túnel i creat les plantilles dels dissenys del mural. I ara és el moment de realitzar el mural amb tot el que han aprés. Hi seran Fem Família, la Capsa dels Jocs, Espai Jove, el Casal Infantil, el Casal dels Infants, el Centre Cultural Gitano i els grups de Medi Obert i PES-Salesians.

 

 

Informació porta a porta

Prèviament, les noies d’Espai Jove han muntat taules informatives al túnel i han fet un porta a porta per explicar de primera mà al veïnat del bloc del carrer de Mart com es desenvoluparà la realització del mural. La iniciativa ha estat valorada i ben rebuda, tot apuntant que els hauria agradat poder participar-hi des de bon començament. L’equip del servei de Suport a les Comunitats també va fer un porta a porta per poder arribar al màxim nombre de persones. I els grups d’infants del Casal Infantil van fer els cartells que s’han penjat a les entrades i a tots els replans de cada escala.

 

 

 

Millora de la il·luminació

Per la seva banda, l’ajuntament s’ha compromès a millorar la il·luminació del túnel i per això ja ha contactat amb l’empresa encarregada del manteniment.

Consorci del barri de la Mina