Ràdio La Mina celebra els seus quaranta anys d'història (1984-2024) estrenant les millores que s’estan fent a les instal·lacions de l’emissora. Portes en fora tothom pot veure ja el flamant rètol de la façana, dins, però, el canvi és radical.

 

 

 

En una primera fase es van redistribuir els estudis. El gran es va equipar de bell nou per passar a ser el principal, convertint-lo en un estudi que integra en un mateix espai l’equip tècnic de so i mescles amb la taula de locució on hi ha cabuda per a nou micròfons. El petit, que abans era únicament de control, ara s’utilitza com a estudi de suport i per fer-hi tallers formatius.

La darrera remodelació inclou la renovació de tota la instal·lació elèctrica i la dotació d’una xarxa interna de fibra òptica amb punts de connexió a Internet des de qualsevol dels estudis i despatxos. Aquesta intervenció està sent executada i finançada per l’ajuntament de la ciutat, coordinada per la regidoria de Comunicació, comptant amb l’assessorament i les indicacions de la direcció de Ràdio La Mina.

 

 

 

Renovació de la imatge corporativa

Capítol a part mereix la renovació que s’ha fet de la imatge corporativa amb el redisseny del logotip, la incorporació d’elements decoratius a l’estudi, la retolació exterior i interior, i la col·locació d’un panell amb informació de servei a l’entrada. En aquest punt també està previst instal·lar-hi un monitor de televisió; així com, un segon dins l’estudi que complementarà l’equipament per facilitar la realització de programes.

Queda pendent el muntatge d’un nou estudi destinat a la realització de vídeo podcast, format que incorpora la imatge al so de la ràdio, sense necessitar grans recursos per a la seva producció, amb el qual Ràdio La Mina vol respondre al moment actual del mitjà radiofònic. Aquest es pot descarregar o consumir en les principals plataformes, com Spotify i Apple podcast, o pel canal YouTube. També, està previst canviar les bandes insonoritzadores de l’estudi i posar doble vidre a les finestres, nous estors a totes les sales, canviar el mobiliari i adequar la porta d’entrada als requisits normatius d’accessibilitat. Sí que està enllestit el treball de pintar totes les dependències de l’emissora.

 

 

 

Convivència de la ràdio hertziana i els mitjans digitals

Vivim un canvi en la manera d’escoltar la ràdio. Ara, els programes, més enllà de ser emesos en directe via ones hertzianes, també es graven i es “pengen” a plataformes digitals, com IVOOX, on continuen vius arribant a una audiència més amplia i diversa. Ràdio La Mina manté una graella de programes força estable dirigits per un equip de col·laboradors, on cadascú hi posa la seva particular manera de fer i es combinen els formats.

El magazine diari “Segundo Café” d’en Víctor Vilches amb seccions fixes, entrevistes, informació i música per repassar l’actualitat del barri i la comarca del Barcelonès Nord. Vilches, actual director de programació, reapareix a la tarda amb “Happy Hour” carregat de música i més desenfadat. Els matins comencen amb “Va de Rock”, el programa degà de l’emissora, amb Julià Lava al capdavant, una enciclopèdia vivent del Rock, que també té programa la nit de dijous. Dimecres tarda, Vicente García, campió d’Espanya i d’Europa de kick-boxing, a “Ràdio Fighters” aborda qualsevol tema relacionat amb els esports de contacte, i en Xiscu amb el seu “Salut i Rock & Roll” tota l’actualitat del rock.

El vespre de divendres és de “Perros Cultos”, la tertúlia eclèctica de tres amics, Nil, Pere i Pol, on hi cap de tot i que està sent la prova pilot de cara a la futura producció de vídeo podcast, perquè s’incorpora la imatge gravada en vídeo. Francesc Ruiz acaba d’estrenar “Sexto Paradigma” les tardes de dissabte i diumenge, un programa molt personal amb to filosòfic que reflexiona sobre l’ésser humà. I diumenge migdia a “Esto no es un podcast” els influencers Nil, Riobó, Estalloó i Abi defensen les seves posicions davant els micròfons. L’emissora es planteja, actualment, la incorporació d’un nou programa de retransmissions esportives per a la tarda de diumenge.

 

 

 

Reconeixement a una llarga trajectòria

L’aposta de l’Ajuntament per modernitzar les instal·lacions de l’emissora que és “La Veu de Sant Adrià”, amb la implicació especial dels regidors de barri, Francisco Vargas i Andrés Pozo, dóna resposta a la sol·licitud feta per la direcció. Aquesta ha fet públic el seu agraïment per l'actuació i la inversió, a més del reconeixement que suposa a la trajectòria d’un mitjà modest que es va crear l’any 1984 per iniciativa de la Coordinadora de Joventut del barri. Moltes ganes, il·lusió i pocs mitjans va ser amb el que comptaven, juntament amb la voluntat d’engegar un mitjà de comunicació propi per Sant Adrià i el barri de la Mina.

Actualment, Ràdio La Mina és un projecte de l’Associació de Serveis Juvenils La Mina on es conjuguen un programa educatiu i d’aprenentatge amb la difusió sociocultural i el servei a la comunitat.

 

 

 

Enhorabona i per molts anys Ràdio La Mina!

Consorci del barri de la Mina