Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El passat mes de novembre es va celebrar el VII Congrés Estatal de Ludoteques al Palau de Congressos Europa de Vitòria – Gasteiz, que va reunir a 200 ludotecaris, professionals i especialistes relacionats amb l’educació a través del joc. El congrés va ser organitzat per l’Ajuntament de Vitòria –Gasteiz, amb l’objectiu de situar les ludoteques davant dels nous reptes derivats dels canvis socials, culturals i econòmics; profunditzant sobre quina ha de ser la seva resposta i oferta davant noves realitats i quin ha de ser el paper del col•lectiu professional en aquestes situacions canviants.

.

 

 

En aquest marc es va presentar el servei familiar de préstec de joguines “La Capsa dels Jocs”, que el Consorci del barri de la Mina té en funcionament des de l’any 2006 al Parc del Besòs. Aquesta experiència va ser seleccionada pel Comitè Científic del Congrés per formar part del programa oficial. Gràcies a les relacions establertes durant el passat Congrés Internacional de París, l’organització va convidar novament “La Capsa” al congrés estatal per donar a conèixer un model de servei i filosofia de treball, que en aquests àmbits es considera exemple de canvi i una bona resposta a les noves realitats socials. S’entenent que es tracta d’un model específic i amb grans possibilitats de transferibilitat a d’altres entorns.

La presentació d’aquest servei del Consorci destinat a les famílies amb infants va captar l’interès dels assistents, que en van valorar molt especialment la gran quantitat d’àmbits diversos amb els quals permet treballar, la seva perspectiva vers la família i la seva implicació i participació. Així, com el gran abast del servei en relació a la comunitat, d’utilització i dinamització dels espais públics i la contribució que fa a la convivència, alhora que la interconnexió amb l’ample ventall de recursos socioeducatius del territori.


La participació al Congrés, a més de permetre de contrastar la tasca quotidiana amb professionals que hi poden donar la seva perspectiva des d’altres visions, també ha estat important per a la incorporació de nous discursos i noves pràctiques que s’estan desenvolupant a l’entorn del joc i la joguina. “La Capsa dels Jocs” segur que enriquirà la seva proposta a partir del descobriment d’aquestes realitats diverses.

Consorci del barri de la Mina