Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, ACCÉS, servei laboral del Consorci, va col·laborar amb Ràdio Mina en un programa on els participants van posar de relleu que, com tothom, les persones amb condicionants de salut mental tenen els mateixos anels, motivacions i projectes de vida. .

 

 

 

L’activitat del programa de ràdio es va portar a terme a partir de dues sessions de treballa al voltant del binomi benestar físic – salut mental. Els objectius van ser la difusió del servei ACCÉS com a referent en inserció laboral de persones amb trastorns mental en la comunitat, promoure la participació dels usuaris i usuàries del recurs en accions comunitàries de sensibilització sobre la Salut Mental, i obri un espai de reflexió i intercanvi de propostes per al benestar emocional i físic en el territori.

 

La metodologia es portar a terme en dos temps, primer la preparació a partir del tema central sobre el binomi ment-cos, estructurant el missatge que es volia fer arribar a la comunitat entre tots i finalment la participació en el programa.

Els continguts presentats al programa foren informació bàsica sobre el servei Accés, una introducció al Dia de la Salut Mental al voltant del tema “benestar ecomocional per a una salut general”, que va servir de marc per a les intervencions dels participants on exposaren què senten, què els agrada i quines són les seves esperances.

La valoració de les professionals de l’ACCÉS, promotores de l’activitat, ha esta molt positiva en quant al treball previ desenvolupat pels usuaris i usuàries del servei que va permetre reflexionar sobre la seva pròpia història i les estratègies que manegen en relació a la seva salut mental, així com trencar l’esteriotip del transtorn mental  i oferir a la comunitat una visió múltiple de la malaltia.

 

Consorci del barri de la Mina