La Fira de Nadal del barri de la Mina ha trobat en el seu nou enclavament de la Ronda Sant Raimon de Penyafort, instal•lada entre els carrers Cristòfol de Moura i Ponent, major visibilitat per al públic. I, en conseqüència, ha rebut més visitants que en edicions anteriors. Una trentena de parades es van muntar al llarg d’aquest tram i l’envelat es va situar a la zona central enjardinada, on es van succeir les diverses actuacions programades per als tres dies que va durar la fira, de divendres, 14, a diumenge, 16, de desembre. A la inauguració van assistir, per part de l’ajuntament, el regidor del barri de la Mina, Juan Carlos Ramos, i la regidora de Promoció Econòmica, Filomena Cañete, i, per part del Consorci del barri de la Mina, la cap de l’Àrea Social, Carme Ferran.

.

Els moments de major confluència de visitants van ser, a més del dia de la inauguració, dissabte a la tarda i diumenge al matí, acompanyats pel bon temps que convidava a passejar, mirar i remenar entre la variada oferta de les parades. D’alimentació s’hi podien trobar diverses possibilitats: a més d’uns xurros calents amb xocolata per menjar tot passejant, es podien comprar embotits i formatges artesans, fruits secs i ametlles garapinyades, dolços, galetes, pa artesà i coques de Perafita cuites al forn de llenya de pi. Diverses parades oferien objectes de regal per aquestes festes, com roba ètnica, sabates per petits i grans, bosses de mà i bijuteria artesanals, roba infantil i de festa, joguines, flors i cosmètica.

     

     

 

També van participar a la Fira les entitats de l’àmbit sociocultural dels barris veïns de la Mina i del Besòs, de Sant Adrià, per mostrar la tasca que fan i les activitats que organitzen al llarg de l’any. Entre aquestes iniciatives hi ha la de sensibilitzar vers problemàtiques socials i solidàries com la pobresa, la igualtat, els efectes de la crisi en les famílies i la lluita contra el càncer. En aquest cas, els Amics del Besòs van recollir 470€ que es donaran a la Fundació Alba per la lluita contra el càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Actuacions diàries de cant i dansa
Pel que fa a les actuacions programades, el so de la batukada del Grupo Unión va inaugurar la IV edició d’aquesta fira, i sobre l’escenari van ballar els grups de hip hop, flamenc i dansa del ventre de l’Associació Amics del Besòs. L’Associació de Comerciants del barri de la Mina, que és l’organitzadora de la fira i que compta amb l’assessorament del servei de dinamització comercial del Consorci del barri de la Mina, va convidar divendres tots els visitants a xocolata calenta, i a un pica pica dissabte al migdia. Van completar el programa d’actuacions diversos grups locals de dansa: Estudi Retahila.som, les Chirriteta.com i Brisa Rociera, a més del grup Rumbo amb el cantant i guitarrista Jero, acompanyat, en aquesta ocasió, del també cantant i guitarrista, Kike . Per la seva part, l’Escola de sardanes La Palmera del districte de Sant Martí va convidar tothom a unir-se a una gran rotllana de balladors. Tot plegat va ser una mostra festiva de la rica diversitat cultural que conviu als nostres barris.

     

       

En el marc de la fira es va celebrar com cada any el concurs de truites de patates que enguany va comptar amb propostes molt artístiques, a més d’una alta qualitat culinària, que va posar el jurat en dificultats a l’hora d’establir els tres primers premis. Diumenge es van lliurar, aquests, i els premis del concurs de decoració nadalenca dels comerços del barri de la Mina, que també organitza l’Associació de comerciants.

Consorci del barri de la Mina