Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La nova aplicació del TRAM per a telèfons mòbils, a més, d’informació relacionada amb el servei, com són horaris, incidències, parades més properes, i temps d’espera, ofereix als viatgers informació sobre els punts d’interès que hi ha al llarg de la xarxa del tramvia en format d’audioguia en català, castellà i anglès. Tant pel costat del Trambaix com del Trambesòs.

 

 

 

 

Un cop descarregada gratuïtament, l’usuari queda situat sobre un mapa interactiu que conté tots els punt d’interès propers a les parades de cada línia per on va passant i s’obté una explicació de perquè pot valdre la pena aturar-se per fer-hi una visita. Aquests punts d’interès són d’àmbits diferents, històric, natural, cultural o arquitectònic. Així com de serveis, hotels, comerç o equipaments. La iniciativa respon a l’actual necessitat d’immediatesa d’informació i serveis, i permet fer totes aquestes consultes amb la facilitat d’apretar un botó.

Pel que fa a les línies T4, T5 i T6, les del Trambesòs, i que totes tres passen pel nostre barri, l’aplicació hi inclou diversos punts d’interès, tot i que, fonts del TRAM informem que està previst que se n’hi afegeixin algunes més en el futur, seguint les aportacions que també hi va fer el Consorci que hi va tenir una col•laboració puntual, ajudant a omplir de contingut aquests punts d’interès. Actualment, ja s’hi pot trobar el Centre comercial Diagonal Mar, del qual se’n destaca la seva àmplia oferta d’oci, amb restaurants, cafeteries i cinemes, i botigues, tot indicant que es troba a tocar del Fòrum i de les platges del litoral. El parc del mateix nom i que es troba a tocar i que descriu com el segon parc més gran de Barcelona, totalment accessible, ideal per passejar, seure al sol, jugar, practicar esport i fer navegar petites embarcacions de modelisme. La zona del parc del Fòrum i el Museu Blau, obra dels arquitectes Herzog & de Meuron, l’any 2004, un equipament per a tots els públics que allotja l’exposició “Planeta Vida”, així com exposicions temporals, una mediateca, el Niu de la ciència per a infants de 0 a 6 anys, aules, sales d’actes, tallers i botigues.

 

    

 

Sant Adrià de Besòs i els seus punts d’interès
Ja dins el terme de Sant Adrià de Besòs, s’hi inclouen el Port Fòrum del qual es diu que és un port esportiu modern i luxós que ofereix tota mena de serveis de manteniment de vaixells, amarres i locals comercials, entre altres. És possible que en aquesta segona edició dels continguts de l’aplicació, prevista per més endavant, també hi apareguin referències al Parc del Besòs i a l’Espai Cultural Font de la Mina i la seva biblioteca. De moment hi figura el Parc del Litoral, un dels pocs parcs a tocar de platja, que l’audioguia situa al marge esquerre del Besòs, en el punt de la seva desembocadura, a tocar de la línia del ferrocarril de Mataró, i del que informa que disposa de zones de passeig, piscines i arbrades. Altres punts d’interès que podrien ser inclosos són les platges de Sant Adrià, el parc de la Pau i el refugi antiaeri, al qual s’arriba amb la T5 baixant a la parada de Sant Joan Baptista.

D’altra banda, recordem que les obres per unir el Trambesòs a través de l’avinguda Diagonal del Barcelona amb la xarxa del Trambaix de les línies T1, T2 i T3, que travessa els municipis de Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Barcelona, està previst que comencin a partir de l’any que ve, tindrien una durada prevista de dos anys, és a dir, que podrien estar enllestides a finals del 2019. Pel que fa al volum de viatgers, l’any 2015, el Trambaix, amb un total de 29 parades, va ser utilitzat per 170 milions de persones, i el Trambesòs que té 27 parades va donar servei a 77 milions de viatgers.

 

    

L’aplicació App TRAM Barcelona es pot descarregar fàcilment a través de Google Play o Apple Store.

Consorci del barri de la Mina