Diumenge obre les portes de nou la Jugatecambiental del Parc del Besòs, amb una programació d’activitats dirigides a promoure l’estima per la natura i el respecte al medi ambient del nostre entorn. Alhora que es dóna a conèixer l’espai de gaudi i esbarjo que ens ofereixen els parcs de l’Àrea metropolitana de Barcelona.

 

 


A partir de les onze del matí i fins la una del migdia, cada diumenge fins el 27 de novembre, la Jugatecambiental del Besòs s’instal·la a La Capsa dels Jocs. Al llarg dels propers onze diumenges, s’hi faran itineraris pel parc, conta contes, manualitats, i jocs per aprendre més coses del medi natural. Per començar aquest diumenge la protagonista és la capa d’ozó, coincidint amb el Dia internacional per a la seva preservació, perquè està en perill i és bo que sapiguem que la necessitem en bona salut per a protegir-nos i quines coses podem fer per conservar-la. L’equip d’educadores us proposa un joc de taula on tot això s’entendrà la mar de bé. L’activitat especifica de cada diumenge va acompanyada d’un espai de joc lliure, un racó de llibres i contes al vostre abast, i diversos jocs de taula per jugar en grup i que alhora ens ensenyen moltes coses sobre animals i plantes.


La jugatecambiental és una iniciativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que en diferents fases les va instal·lant als parcs metropolitans. Aquesta tardor ja n’hi haurà 25 en marxa, totes elles compten amb el suport tècnic i logístic de l’AMB i el dels ajuntaments als quals pertanyen els parcs, tot i que en el cas de la Jugateca del Besòs, també hi és el Consorci del barri de la Mina de qui depèn La Capsa dels Jocs i amb qui hi ha un treball de coordinació. Mentre que la gestió directe de cadascuna de les Jugateques corre a càrrec de diverses empreses del sector social, que en el cas de la del Parc del Besòs és Suara Cooperativa.

Consorci del barri de la Mina