Aquest any la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants ha destacat el dret a l’educació, vist com una responsabilitat de tota la comunitat que ha de vetllar perquè aquest sigui respectat. Tothom és corresponsable i cal que se’n faci càrrec.

 

 

 

La festa va estar organitzada pel Projecte educatiu del barri de la Mina (pebMINA), que formen les entitats i serveis que treballen amb infants i joves, i que tot l’any tenen aquesta perspectiva del treball col·lectiu, coordinat i en xarxa. La proposta de tots ells per a la festa d’enguany era participar en una gimcana passant pels estants que tenien instal·lats cadascuna de les entitats a la rambla de la Mina. Hi eren: el Grup de dones Adrianes, el CAP La Mina, La Capsa dels Jocs, els Salesians Sant Jordi, la Fundació Pere Closa, el Casal Infantil i el Casal dels infants. Es tractava de completar un recorregut que ens feia pensar en la manera com des del barri, la família, el centre de salut, l’escola, les amistats, i les entitats del lleure s’educa als més petits de la comunitat. Els participants organitzats en equips van anar passant per tot el circuït per descobrir a través dels llenguatge del joc i les manualitats els aprenentatges que cadascú els pot oferir.


La música, el ball i el bon humor van posar la nota final a la commemoració anual que el barri de la Mina fa d’aquest Dia Internacional que ens diu molt a tots.

 

      

      

Consorci del barri de la Mina