Tot apunt per començar diumenge una nova temporada de la Jugatecambiental al Parc del Besòs amb activitats familiars orientades a promoure l’estima per la natura i el respecte al medi ambient. La primera cita, coincideix amb una activitat del programa del 11è Cicle d’activitats als parcs, platges i rius de l’AMB que organitza un taller de construcció de caixes nius.

 

 

 


La Jugateca del parc del Besòs instal·lada a La Capsa dels Jocs, complementa l’activitat del Cicle amb un conte que parla dels ocells i un taller de papiroflèxia. A partir de les 11 del matí i fins la una del migdia cada diumenge fins a finals de maig, s’hi faran tallers, itineraris, manualitats, conta contes i jocs per aprendre més coses sobre el medi natural. L’objectiu és que jugant i buscant la participació de tots els membres de la família, amb propostes diversificades i pensades per a totes les edats, es desperti la sensibilització per en medi ambient en l’entorn urbà dels parcs metropolitans. Enguany seran 32 jugateques ambientals, repartides per tot el mapa metropolità les que obren portes aquest diumenge per iniciar la temporada de primavera. S’hi incorporen la del parc de Can Buxeres de l’Hospitalet de Llobregat, la del parc del Llobregat de Sant Feliu de Llobregat, la platja de Montgat i el parc de la Solana de Sant Andreu de la Barca.

 

       

Dues Jugateques ambientals a Sant Adrià
Sant Adrià de Besòs gaudeix de dues Jugateques ambientals en el seu terme municipal, ubicades als parcs del Besòs i del Litoral. Totes dues es van posar en marxa ara fa dos anys amb molt bona acollida per part dels participants. La majoria famílies de l’entorn proper que incorporen aquesta activitat al seu temps de lleure dels diumenges, tant durant la temporada de primavera que va de febrer a maig com la de tardor que és de setembre a novembre. D’aquesta manera se segueixen els distints cicles naturals dels parcs, cadascun amb particularitats diferents, pel que fa a la seva fauna i flora. I, tot practicant l’observació hom s’adona de com de rica i interessant és la vida que fan els essers que habiten els nostres parcs.

Consorci del barri de la Mina