L’aigua és la gran protagonista de les activitats que s’organitzen aquests mesos d’estiu als serveis del Consorci destinats a famílies, infants i joves. Propostes especials que, sense perdre l’objectiu de fer servir el joc i el lleure com una eina de treball per avançar en els processos de desenvolupament personal, introdueixen els jocs d’aigua i les sortides a piscines i platges per gaudir de l’estiu i les vacances.

 

Els nois i noies d’Espai Jove gaudeixen d’un dia de piscina a la setmana, estones de bany i jocs a les platges de Sant Adrià, Badalona, Montgat, El Masnou i El Fòrum. Sortides al Tibidabo, l’Skaing, l’Escola del vent de Badalona per anar en caiacs i a l’Illa fantasia. També és temps de fer amistats i aprendre coses noves. Gràcies a la col·laboració de l’Associació Juvenil Karate Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet i al seu programa d’integració social, liderat pel mestre karateka, Lee Redondo, faran un taller de defensa personal a les instal·lacions que ens han cedit a la Zona Esportiva del barri. I, conjuntament amb la biblioteca Font de la Mina s’ha organitzat una experiència de cinefòrum. Hi haurà un taller d’estampació de samarretes i un torneig de wii.

Les famílies de La Capsa dels Jocs se’n van aquest dissabte a la piscina del parc de Can Zam. Serà un dia de convivència amb jocs col·lectius i pícnic a la fresca. Al parc del Besòs, on està ubicat el servei, alguns dies s’hi instal·la un aspersor d’aigua que ajuda a fer baixar la temperatura general i convida al joc. A La Capsa sempre hi ha propostes interessants: jocs tradicionals o esportius; contes, llibres, puzles o endevinalles per resoldre. Aquest és el primer estiu que La Capsa dels Jocs obrirà també durant tot el mes d’agost. Des que han començat les vacances escolars i fins l’inici del nou curs, el seu horari de tarda és de cinc a vuit del vespre.

      

A Fem Família -nou servei del Consorci per a l’orientació i acompanyament a famílies amb infants fins a 6 anys-, el programa d’aquest juliol, ha previst abordar qüestions com les etapes evolutives dels infants, el calendari de vacunacions, l’escolarització dels fills, el desenvolupament del llenguatge, l’organització familiar o els usos de les xarxes socials, una xerrada que es fa amb la col·laboració del cos de Mossos d’Esquadra. Hi haurà estones per al joc, les manualitats i l’intercanvi d’experiències parentals. A l’agost tancarà per vacances i tornarà a obrir el dia 4 de setembre.

Els fruits de la col·laboració
Per fer les sortides que organitzen tots aquests serveis podem comptar amb la col·laboració habitual del TRAM que subvenciona del cost del transport públic. D’altra banda, no perdem de vista que aquesta època té les seves pròpies particularitats. Així, doncs, l’equip d’educadors dels tres serveis, a mitjans de juny, van assistir a una jornada de formació a càrrec de l’equip mèdic del CAP La Mina sobre els cops de calor que, segons ens van explicar, es produeixen massa freqüentment aquests mesos. Es van donar orientacions de com actuar per prevenir-los i en el cas que se’n produeixin. Als espais de trobada amb mares i pares, pot sorgir aquesta i moltes altres qüestions a les que cal donar la resposta més acurada. La col·laboració amb el CAP del barri es dóna al llarg de tot el curs i amb ells s’organitzen xerrades i tallers sobre: primers auxilis, nutrició, els patrons del son, higiene del nadó, beneficis de l’esport...

      

Consorci del barri de la Mina