Un grup de persones usuàries del servei Accés, de la Xarxa de Serveis d’Inserció Sociolaboral del Consorci del barri de la Mina, acompanyats del seu equip tècnic, ha visitat el Centre Especial de Treball (CET) CALTOR que la Fundació Badalona Capaç té al carrer Guifré de Badalona.

 

L’objectiu d’aquesta visita, que Accés realitza anualment, és conèixer de primera mà les instal·lacions de l’empresa i l’activitat productiva que s’hi fa. El grup va ser rebut per la psicòloga de la Unitat de Suport a l’Activitat Professional (USAP), la treballadora social i la responsable de producció de l’empresa. Elles tres van ser les encarregades de fer totes les explicacions sobre el funcionament del Centre i detallar els diferents perfils laborals que necessita aquesta empresa dedicada als manipulats, i a la neteja viària i d’oficines. També se’ls va explicar com estan plantejats i com es desenvolupen els processos de selecció del personal laboral.

Autocandidatures, opcions de feina

Tot seguit, es va fer un recorregut per les diferents instal·lacions i seccions de l’empresa, on van poder observar quina és la feina que es fa a cadascuna de les diferents parts del procés de producció i el treball amb els manipulats que es preparen per als clients de CALTOR. Els mateixos treballadors del Centre Especial els van explicar alguns d’aquests processos de producció; mentre que el grup visitant va poder resoldre dubtes sobre els horaris, la capacitació laboral que es demana, els requisits necessaris, el perfil professional i altres qüestions relacionades amb les oportunitats laborals que pot oferir CALTOR, a les persones que requereixen d’un lloc de feina en una empresa de treball especial. En acabar, totes les persones del grup van poder presentar les seves autocandidatures, de cara a per poder accedir a futurs processos de selecció dels diferents perfils laborals que es contemplen.

Aquesta visita forma part del cicle de visites amb les empreses col·laboradores de la Xarxa de Serveis d’Inserció Sociolaboral del Consorci de la Mina, que obren les seves portes per a què els participants en processos d’inserció dels serveis puguin conèixer llocs de feina, processos de producció, lloc on s’ubiquen i, sobretot, les funcions que es desenvolupen.

Consorci del barri de la Mina