Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El Situa’t, projecte d’acompanyament a la inserció per a persones en tractament per consum de substàncies, ha realitzat al llarg del primer semestre de 2017, activitats socioeducatives, amb sortides culturals i lúdiques per fomentar la cohesió del grup, la mobilitat personal i ampliar el seu coneixement més enllà del barri.

 

Dues de les sortides es van realitzar dins del marc de les activitats “Com Funciona Barcelona? L'art de visitar un jardí”, organitzat per l’entitat “La Fàbrica del Sol” i gestionat per l’Ajuntament de Barcelona, que té com a finalitat gaudir del patrimoni viu de la ciutat i descobrir les característiques emblemàtiques de cadascun dels parcs. Un dels parcs visitats va ser el “Parc del Laberint d’Horta”, on els integrants del taller prelaboral varen fer un recorregut explorant la flora, el laberint vegetal i els racons d’aquest jardí únic a la ciutat, que es considera un dels parcs més bells de Barcelona, i el més antic que es conserva a la ciutat, sent un exponent de jardí neoclàssic del segle XVIII amb un toc de fisonomia italiana.  L’altre parc visitat va ser el “Parc Central de Poblenou”, on van fer un recorregut explorant les cinc hectàrees de verd, on predomina la vegetació autòctona mediterrània, que comparteix espai amb àrees temàtiques i amb l'avantguardisme del seu disseny, obra de l'arquitecte francès Jean Nouvel, que defineix clarament l'esperit integrador i social del nou barri del Poblenou. Esmentar que a totes dues visites van gaudir de les explicacions de l’educador ambiental de “La Fàbrica del Sol”, que els va acompanyar durant els dos itineraris.

El somni de volar
Altra de les sortides, va ser al Planetari 3D estèreo – Projecció “El somni de volar”, produït per CosmoCaixa amb el suport de l’Institut d´Estudis Espacials de Catalunya. Les persones usuàries del projecte Situa’t, van viatjar per l’espai a la recerca de planetes en òrbita d’altres estrelles: els exoplanetes, i van esbrinar com s’ho fan els astrònoms per detectar aquests astres llunyans, de la mà del simulador astronòmic del nostre Planetari, un dels més avançats del món. I per últim, mencionar la sortida a la basílica Sagrada Família, dins del marc de les visites socials que organitza el Projecte Social de la Sagrada Família, que pretén apropar els col·lectius en risc d’exclusió social a una primera descoberta de la Basílica i  compartir un sentit de la vida, basat en l’amor, l’harmonia, el bé, la generositat i la pau.

Totes aquestes sortides lúdiques, educatives i culturals, formen part d’un dels eixos del projecte, com a instrument per ampliar horitzons i entrar en contacte amb la cultura com a forma d’afavorir la seva reinserció social. 

Consorci del barri de la Mina