La Xarxa d’Inserció Sociolaboral del Consorci fa un pas més en aquest treball cooperatiu que la defineix iniciant unes sessions d’intercanvi de recursos entre els equips tècnics dels sis serveis que constitueixen la xarxa. Les jornades, batejades com “Compartim coneixements”, tenen per finalitat justament treure el màxim profit d’aquelles eines, metodologies i aprenentatges que cadascun dels serveis fa servir amb els seus usuaris i que poden ser també útils a la resta.
La primera sessió va versar sobre l'ús de dues aplicacions per l’Smartphone dedicades a la cerca de feina. Es tracta d’Infojobs i JobToday dues aplicacions molt ben posicionades i que un cop es coneixen són fàcils d’usar i poden ser molt útils. Partint del fet que la tecnologia digital de la informació ha arribat també al món de la inserció laboral, es posa de relleu la necessitat d’un mínim domini dels aparells, les seves prestacions i aplicacions. Cal, doncs, que la població a la qual atenen els serveis de la xarxa superi les barreres que d’entrada els pot suposar i que s’hi familiaritzin. Un cop constat que aquest col·lectiu de la Mina que busca feina fa un major ús del mòbil que no pas de l'ordinador en el seu dia a dia, es va considerar interessant actualitzar els coneixements d'aquesta eina i aprofitar els avantatges que té versus a l'ordinador.
El primer avantatge és la immediatesa que facilita l'ús dels mòbils. Un cop feta la instal·lació de l’aplicació (App) i la seva configuració, que resulta ràpida i senzill, aquesta avisa a l’usuari de les ofertes que van apareixen i que són més adequades al perfil de cada persona. Permet que en aquell mateix moment es pugui enviar la candidatura, en qüestió de pocs minuts després de la seva publicació a les xarxes. Aquesta immediatesa permet posicionar la candidatura en un lloc preferent i destacat.
El segon avantatge és la facilitat d'ús. En aquest cas n’hi ha un segon d’indirecte, però, que acaba sent molt important, perquè és una bona manera d’iniciar algunes persones que per desconeixement o reticència encara no han entrat en el món de la tecnologia digital mòbil, per aquells que el mòbil és encara “només” un telèfon. En aquests casos es converteix en un argument de pes i els convenç perquè hi veuen un benefici clar i convenient a nivell personal i accepten de bon grat aprofitar noves prestacions dels seus aparells.
La propera sessió tècnica està prevista per al mes de novembre i abordarà la revisió del currículum per competències, una qüestió que el conjunt de l’equip de professionals de la xarxa va considerar d’interès general. Així com la situació del mercat laboral des de la perspectiva de gènere, que també es va plantejar i que serà objecte d’una propera jornada de “Compartim coneixements”. Les sessions les dinamitzaran de manera rotativa els propis serveis de la xarxa en funció de les singularitats de cadascun d’ells i les seves experiències.