Un total de 217 persones han accedit a un lloc de feina, de les quals 121 són homes i 96 dones, i, alhora, han generat un total de 251 contractes, 147 a nom d’homes i 104 de dones. Aquestes xifres de contractació representen un 24% sobre el total dels participants als itineraris d’inserció.

 

 

Ara bé, el total de persones ateses al llarg d’aquests primers sis mesos de l’any ha estat de 1.521, si es comptabilitzen, tant les persones que com a mínim han fet la primera entrevista ocupacional, 912 (513 homes i 393 dones), al marge de si després han iniciat un itinerari personalitzat o no, més les persones que s’han adreçat a la Xarxa per demanar informació, que han estat 609 (269 homes i 340 dones). El primer semestre d’enguany, 214 persones -122 homes i 92 dones- han iniciat un itinerari personalitzat d’inserció a la Xarxa sociolaboral del Consorci. Aquesta xifra representa el 24% sobre el total de 897 persones que actualment estan vinculades a aquests itineraris, on la persona que cerca feina hi troba la guia i l’assessorament necessaris per millorar la seva capacitació professional. Si comparem les dades del mateix període de l’any 2018 hi ha 90 persones més que avui estan seguint un itinerari d’inserció.

Pel que fa al nombre d’intervencions que ha fet el personal tècnic de la Xarxa, ja sigui l’entrevista ocupacional, les tutories d’orientació, seguiment i acompanyament, o bé els diversos mòduls formatius -sociolaborals, d’informàtica, o específics, segons la modalitat professional-, se n’han fet fins a 2.647. Com a resultats d’aquestes actuacions, la xarxa presenta un total de 217 persones que han accedit a un lloc de feina, de les quals 121 són homes i 96 dones, i que han generat un total de 251 contractes, 147 a nom d’homes i 104 de dones. Aquestes xifres de contractació representen un 24% sobre el total dels participants als itineraris d’inserció. Cal aclarir, que la precarietat del mercat laboral fa que, com que el 48% dels contractes obtinguts han estat per períodes laborals de menys de tres mesos, 121 d’aquests, una mateixa persona pot haver accedit a més d’una contractació entre gener i juny d’aquest 2019. Els contractes de més de tres mesos i menys de sis han estat el 27% (67), els d’entre més de sis mesos i menys de dotze, un 15% (37), i els de mes d’un any tot just arriben al 4% (9). Destacar els tretze contractes indefinits, un 5%, i l’establiment de quatre nous autònoms, que representen un 2%.

 

 

 

 

 

Més oportunitats laborals

Les estadístiques del primer semestre, recullen les dades sobre formació i pràctiques en empreses que també es preveuen als itineraris personalitzat d’inserció. Així, hi ha quatre dones que han fet pràctiques i 134 persones  (86 homes i 48 dones) que han seguit formacions. En comparació amb les dades de l’any passat per aquest mateix període, la xifra de pràctiques laborals presenta un notable descens -quatre enguany sobre dotze el 2018-, tot i que, el seu percentatge és insignificant (0,5%). Aquest fet es va repetint al llarg dels darrers anys motivat per dos factors: l’augment d’oportunitats laborals després del període de crisi, i l’augment de la inserció formativa, basada en el contingut teòric-pràctic, on als cursos formatius ja estan contemplades les pràctiques en empreses del sector. Si mirem quin són els col·lectius que majorment accedeixen a la Xarxa, trobem que el 40% dels participants són membres de la comunitat gitana, el 10% persones amb alguna mena de disminució, i el 9% persones migrades, extracomunitàries. La resta, persones amb condicionant de salut mental, amb problemes d’addiccions, amb mesures judicials, o migrades comunitàries, són el 10%.

L’augment de participants no ha deixat de créixer des de l’any 2012, així com fins el 2017 el de les persones que han trobat una feina a través dels serveis sociolaborals de la xarxa del Consorci, any a partir del qual hi ha una certa estabilització de les xifres que es mantenen.

Consorci del barri de la Mina