Es tracta d’un espai de nova construcció amb 600 metres quadrats a peu de carrer situat al mig del barri. Aquí s’han traslladat des del passat setembre els projectes que l’entitat desenvolupa a la Mina, on fa acompanyament educatiu diari a un centenar d’infants i joves, i a una vintena de famílies en situació de vulnerabilitat i desigualtat.

 

 

Són dies de portes obertes i inauguracions. La setmana passada van rebre la visita de l’alcalde, Joan Callau, acompanyat de la tinent d’alcalde, Filo Cañete, i d’alguns regidors. Juntament, amb el secretari general del Departament de Treball, Afers socials i Famílies, Francesc Iglesias, i una representació del Consorci del barri de la Mina. Per part del Casal dels Infants, els van rebre la directora general, Rosa Balaguer, el gerent, Xavier Muñoz, i el director de relacions ciutadanes, Enric Canet. Mentre que la setmana que ve es farà una tarda de portes obertes per a les famílies, infants i joves de la comunitat del barri. Els nous locals són amplis i lluminosos. Disposen de tres grans sales que permeten diversitats d’usos, una sala d’informàtica, un despatx gran de treball per a l’equip d’educadors, un petit despatx d’atenció personalitzada, un espaiós vestíbul amb la recepció, i una àrea de servei on l’equip pot escalfar-se el dinar i preparar begudes calentes.Es troba entre la rambla de la Mina i el carrer del Mar, al costat de l'edifici de primària de l'Institut Escola La Mina, i l'accés és per un passatge lateral de vianants.

 

 

 

En el moment de la visita institucional la sala d’informàtica era plena amb un grup de joves que seguien una formació sobre navegadors de la xarxa d’Internet. I, en un altre dels espais estava en funcionament el servei Fem Família del Consorci, que actualment gestiona l’entitat, i on un grup de mares compartien experiències, mentre els seus nadons jugaven a fer construccions. A la Mina, Casal dels Infants treballa tant en projectes propis socioeducatius, formatius i de suport a les persones, com dins la xarxa comunitària on participen i col·laboren amb la resta d’entitats, serveis i centres educatius del territori desenvolupant iniciatives vinculades a la cohesió social i empoderament de la comunitat del barri.

 

 

 

D’acord als seus principis l’entitat treballa per una societat més justa, acollidora i responsable, basada en la igualtat d’oportunitats. De manera que permeti, també a les persones més vulnerables i en situació de risc d’exclusió, superar desigualtats amb suport i acompanyament, per construir-se una vida autònoma i digna. La seva creació es remunta a l’any 1983 i al barri del Raval. Després de tots aquests anys treballa també a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Besòs-Mina, Salt i al Marroc. Segons les dades de la seva memòria de 2018 han acompanyat a més de 6.000 persones entre famílies, infants i joves. Al Marroc, són als barris més desafavorits de Tànger i Casablanca, on treballen conjuntament amb una trentena d'organitzacions locals a les que fan suport.

Consorci del barri de la Mina