L’organització de la I Fira de Nadal, per part de l’Associació de Comerciants de la Mina amb la col•laboració del Consorci, és d’esdeveniment més novedós i significatiu de les festes nadalenques d’aquest any al barri. La inauguració, amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jesús M. Canga, va ser divendres 18 de desembre a les 6 de la tarda i va congregar una bona part dels veïns i veïnes de la Mina.

.

 

 

La Fira es va instal•lar a la nova rambla del barri i va aplegar una cinquantena de firaires, alguns que venien de fora i una majoria de la Mina mateix. 

 

 

Així, els qui s’hi van passejar el mateix divendres i al llarg de tot el cap de setmana van poder mirar i remenar entre parades d’articles ben diversos d’alimentació i regal, tot menjant-se un crep o un falafel acabats de fer. Els tres dies de fira van estar amenitzats per diverses actuacions de cant i ball. El grup Rociero del Camino i la Coral Iris que van interpretar els seus respectius repertoris de nadales, així com el grup de Dansa del ventre Amics del Besòs i el de clàssic espanyol Dulce Canela que van presentar les seves coreografies. Per tal de fer passar el fred d’aquells dies l’Associació de Comerciants, responsable de l’organització, va repartir xocolata calenta entre els visitants, entre els que també hi va ser el pare Noel.

 

 

Lliurament de premis
Es va aprofitar l’àmbit de la Fira per fer el lliurament dels premis als guanyadors dels tres concursos que cada any es fan per Nadal al barri: el de decoració d’aparadors dirigit als botiguers (Pollastreria García –carrer de Francesca Bonnemaison, 2 (abans c/ Mar)-), el de decoració d’escales i portals en el que participen les comunitats de veïns (Mart, 26), i el de truites que any rere any obliga a bars i restaurants a pujar el nivell de es seves creacions (Bar Moreno -carrer del Mar, 12). A més, aquest any també es va fer el sorteig del premi final de la campanya de l’àlbum Minatura, sobre flora i fauna de barri i els seus entorns naturals, organitzada pel Centre d’Orientació del Medi Ambient (COMA). Ha estat una campanya que ha implicat les escoles i les diverses associacions i entitats del barri. Entre tots aquells que van completar l’àlbum, recollint els cromos de la col•lecció als comerços del barri, es va sortejar una càmera de fotos.

 

 

Escudella i Tió
El programa de les festes de Nadal va incloure la popular escudella de Nadal que preparen les dones Adrianes i que serveixen davant el local de la seva associació al carrer del Mar. Aquest any va coincidir amb un dia de pluja de rigorós hivern, que encara va fer més desitjat el vol d’escudella entre tots els que s’hi van aturar. Aquella mateixa setmana, els més petits van fer cagar el Tió a l’espai nadó Creixem Junts i, l’entitat La Mina Camina i el Casal d’avis van celebrar la cloenda d’un any més del programa de caminades que s’organitzen un cop al mes.

 

Consorci del barri de la Mina