Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h, tardes de 15:00 a 17:00 i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

A l’estiu Creixem Junts, servei del Consorci adreçat a les famílies del barri de la Mina amb infants de 0 a 3 anys, s’ha reinventat amb l’organització d’un Casal d’Estiu obert a tota la família, inclosos els germans més grans. La proposta estival ha fomentat la convivència de tot el grup familiar en un ambient de lleure des de la perspectiva de la tasca socioeducativa que du a terme aquest projecte al llarg de tot l’any.

 

.

El Casal d’Estiu va funcionar de dilluns a dijous durant les quatre setmanes del mes de juliol, amb excursions setmanals d’un dia que van marcar el ritme del conjunt d’activitats programades amb l’objectiu de generar dinàmiques de relació i aprenentatge diferents a les habituals durant el curs escolar. La finalitat d’aquest Casal d’Estiu ha estat donar suport i fer acompanyament a les famílies, proporcionant-los un espai per gaudir de l’estiu, de forma diferent amb activitats i llocs per visitar on els participants del casal no hi havien estat mai. L’objectiu primer ha estat entrar en contacte amb altres realitats, indrets i persones, més enllà del barri. I, a l’hora, donar a conèixer als pares i mares els diversos recursos i propostes d’esbarjo que tenen a l’abast, per pocs diners per poder gaudir d’un dia d’esbarjo familiar.

  

  

Una família, diverses relacions
D’altra banda, aquestes excursions d’un dia han permès, a l’equip educatiu, observar formes de relació de les famílies en un entorn diferent, que són difícils de percebre en les activitats que es fan durant l’any al servei. A més de les activitats fora del barri, s’han fet jocs i tallers on pares i fills han pogut gaudir conjuntament. Així, cada setmana hi va haver dos dies de jocs d’aigua al voltant de les petites piscines de plàstic que es van instal•lar al pati del Casal Cívic, on Creixem Junts té els seus espais. I, un dels dies es va dedicar als tallers de manualitats i jocs (divermàgic, estrelles de mar, “pintem amb el cos”, i fer decoratius imans de nevera).

Durant el mes de juliol s’han donat d’alta a Creixem Junts dues famílies. Així, han pogut gaudir d’aquest casal d’estiu: 17 famílies amb un total de 34 infants d’edats compreses entre els 0 i els 12 anys. La participació a les excursions ha sigut alta, amb una mitjana de deu famílies, i la participació important  dels pares, a més, de les mares que són les que habitualment assisteixen al servei, la qual cosa és altament valorada per l’equip educatiu de projecte.

  

      

Consorci del barri de la Mina