Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 09:00h a 14:00h i de 15:00 a 17:00h, divendres de 09:00h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Aquesta ha estat la primera Festa Major de la Mina amb Joan Callau com alcalde de la ciutat i president del Consorci. Juntament amb ell van visitar les festes del barri representants de tots els grups municipals i diversos regidors. El bon ambient i les activitats a l’aire lliure han protagonitzat aquesta festa que va lligada a la festivitat de la Mare de Déu de les Neus, a qui està dedicada la parròquia del barri, i que encara que se celebra el dia 5 d’agost, en ple període de vacances, la festa major s’organitza coincidint amb el principi o el final de l’estiu.

.

 

 

 

    

Paqui Jiménez de l’Associació de veïns va ser l’encarregada de fer el pregó. Va assenyalar la importància de que entitats i administracions treballin conjuntament per respondre a les necessitats del barri i va recordar que una de les principals missions de l’Associació és recollir les problemàtiques i preocupacions que els fan arribar els veïns. Als representants de l’administració els va demanar bona voluntat per trobar plegats la manera d’enllestir la millora de la Mina i a les entitats que, segons va dir, històricament han funcionat aïlladament, els va demanar que sumin els seus esforços en benefici del bé comú del barri. En referència al Pla de transformació que treballa per la regeneració integral del barri, va considerar que “en aquests moments està estancat i que cal prendre importants decisions per desbloquejar-lo”. Es va referir concretament, a l’edifici del carrer Venus, “volem que les coses es facin tal com estaven previstes al Pla de transformació i que s’enderroqui”, va reivindicar, “i que es continuï treballant per millorar definitivament el conjunt de la Mina per evitar que es creïn dins d’un mateix barri tres Mines diferents”, en referència a la Mina Vella, la Mina Nova i la Mina que s’ha aixecat en els solars de l’antic polígon industrial.

      

Al llarg de tres dies es van succeir les diverses activitats programades i ubicades, majorment, entre els carrers del Mar i Tramuntana. Cercavila amb el grup de Batuca del Grupo Unión, jocs infantils i castells inflables pels més petits, curses de bicicletes organitzades per l’entitat Minacleta i els Agents Cívics, festa de l'escuma, tallers de manualitats al Parc del Besòs amb La Capsa dels Jocs, actuacions de dansa i concerts amb els Amics del Besòs i joves promeses del propi barri de la Mina. I, la participació d’entitats com el Casal dels Avis, que cada any organitza un bingo a la plaça, el Club de futbol Tramuntana, que va muntar el bar, i la Hermandad Rociera; totes elles van obrir les portes de les seves respectives seus, juntament amb les entitats i serveis que van sortir al carrer per proposar activitats lúdiques i de trobada, com l’Associació de Comerciants, la Biblioteca Font de la Mina i La Mina Camina. Diumenge al migdia es va posar fi a la Festa Major amb una missa a l’església parroquial en honor a Nostra Senyora de les Neus.

      

Consorci del barri de la Mina