Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 09:00h a 14:00h i de 15:00 a 17:00h, divendres de 09:00h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La Mina celebra la seva VI Fira de Nadal durant el cap de setmana dels dies 19, 20 i 21 de desembre, organitzada per l’Associació de comerciants del barri. Al llarg de la Ronda Sant Raimon de Penyafort, entre els trams dels carrers Ponent i Cristòfol de Moura, s’han muntat una quarentena de parades que han ofert als visitants productes de tota mena per preparar les festes i els regals d’aquests dies que s’acosten.

 

 

.

 

 

S’hi podien trobar articles d’artesania, alimentació i de regal.

La fira ha estat ambientada durant els tres dies que ha durat amb un ampli i variat programa d’actes. Des d’actuacions de ball i dansa de grups locals infantils i adults, fins a tallers de manualitats i jocs infantils, passant per la visita del Pare Noel que va respondre a la sol•licitud de l’Associació de comerciants,  repartint caramels a petits i grans. I, per combatre el fred d’aquells dies hi va haver xocolatada calenta per a tothom i, diumenge, l’associació va convidar a un pica pica. Per a l’organització de la fira l’Associació de comerciants, compta cada any amb el suport del Projecte de dinamització comercial del Consorci. Així, com amb la participació del TRAM, Ràdio La Mina i les entitats de la Mina i del barri del Besòs.

  

Concursos de Truites i Aparadors

Es tracta d’una fira que després de sis edicions està plenament consolidada i que contribueix a visualitzar la transformació del barri. En el marc de la fira es va celebrar el VI Concurs de Truites, que té per objectiu per donar a conèixer les especialitats dels negocis de restauració de la Mina. Però, que també és obert a totes les entitats i la gent del barri. I, es van donar a conèixer els guanyadors del VI Concurs de decoració nadalenca dels comerços, que en aquesta edició ha comptat amb la participació de 29 botigues. Es tracta d’un dels esdeveniments esperats per la comunitat del barri, que espera impacient aquestes dates per passar a veure la decoració de les botigues, que any a any milloren el nivell de les propostes i suma participants. La guanyadora va tornar a ser Paqui García, dels Pollastres García, que aquest any havia ambientat el seu local amb el sorteig de la loteria de Nadal, el segon premi va ser per M. Angels Gilabert, del Colmado Gilabert, i el tercer premi el va guanyar la Drogueria Los Hermanos del carrer Llevant.

  

L’escudella de les Adrianes

L’altre esdeveniment esperat al barri és l’escudella de Nadal que preparen a l’associació de Dones Adrianes, el dia 22 de desembre. Com cada any els va quedar boníssima i n’hi va haver per a tothom. Al voltant de la seva gran olla s’hi va concentra tothom qui va voler, des dels ciutadans de peu fins a l’alcalde, Joan Callau, membres de l’equip de govern de l’Ajuntament i de l’oposició. Gent de les entitats i serveis del barri, i visitants “il•lustres” com l’actriu, Montserrat Carulla, acompanyada del seu marit. Ella és membre d’honor de les Dones Adrianes, a qui uneix una gran amistat amb la seva presidenta, Àngels Rossell, promotora d’aquesta i moltes altres iniciatives, que tenen per objectiu crear xarxa social, cohesionar el barri de la Mina, on porta un munt d’any treballant. I, a l’hora promoure desenvolupament personal, especialment de les dones, a través de la cultura i l’educació.

    

Consorci del barri de la Mina