Ja es pot fullejar el llibre que la biblioteca Font de la Mina ha fet per celebrar el seu cinquè aniversari. Podeu fer-ho en la versió impresa anant a la biblioteca i demanant-lo al taulell de préstecs o de manera virtual a través de l’enllaç: http://issuu.com/fontmina/docs/libro2014.

 

 

 

.

 

El llibre és un recull dels comentaris que han fet les persones que habitualment fan ús dels serveis de la biblioteca, escrivint al costat de la seva fotografia el que ha significat per a elles al llarg d’aquests cinc anys poder disposar d’un equipament com aquest que està al servei de la cultura. Quan el mes de juny de l’any passat es complien 5 anys de la inauguració, l’equip de la biblioteca va decidir celebrar-ho de manera diferent, demanant la participació de la gent perquè expressessin en paraules el que els ha significat el temps compartit, les inquietuds i les vivències que els ha comportat la biblioteca de la Mina. I, d’aquí n’han sortit 80 pagines plenes de pinzellades que dibuixen el seu dia a dia, amb un munt de mostres d’agraïment per l’acompanyament i el servei que els donen el bibliotecari i les bibliotecàries. Fins hi tot, hi ha alguna confessió, on es reconeix haver passat de l’escepticisme inicial de pensar que potser no era una biblioteca el que més necessitava la Mina, a valorar la importància de la funció sociocultural que fa la biblioteca al barri.

   

Creixement constant d'usuaris

Com ho demostren els gairebé 4.000 carnets d’usuaris que s’han fet, l’últim recompte, d’aquest mes de gener, és de 3.872 carnets. I, tal com explica la seva directora, la Montse Espuga, el creixement del nombre d’usuaris ha sigut constant des del primer dia, que ella situa entre el 15 i el 20% anual. Es tracta d’una biblioteca de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona, ubicada dins l’Espai Cultural Font de la Mina, un equipament construït gràcies al Pla de transformació del barri de la Mina. Ofereix accés gratuït a Internet i l’ofimàtica, zona wifi, sales de treball i sales d’estudi, diaris, revistes, pel•lícules, música i un fons bibliogràfic de 32.000 llibres. Té diversos clubs de lectura per a infants, joves i grans, s’organitzen cursos i tallers, i una programació regular a la sala infantil amb conta contes, activitats de comprensió lectora, puzles, manualitats... A més, de les diverses activitats puntuals d’acord al calendari de l’any (Carnestoltes, Sant Jordi, la castanyada, Nadal...), i la participació a les celebracions comunitàries del barri com la Setmana Cultural, la Festa Major els dies internacionals del Joc i dels Drets dels infants, o de les dones i contra la violència de gènere. “Som conscients que és una biblioteca de nova creació –senyala la Montse Espuga- i tenim molt en compte els nostres usuaris i la comunitat per la que treballem. Evolucionem i ens adaptem a les seves necessitats”.

Consorci del barri de la Mina