Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La pàgina web del Consorci va tenir l’any 2014 un total de 76.964 visites, que són 22.093 visites més que l’any anterior, que en va tenir 54.871. Es tracta d’un dels creixements més marcats de la història del web des que es va posar en funcionament l’any 2004, per tant, ara fa deu anys. Aquell primer balanç anual va ser de 3.449 visites, xifra superada avui inclús per la del mes més fluix, que el 2014 ha sigut el de febrer amb 3.784 visites.

 

 

.

 

A l’altre extrem de la gràfica, el mes de maig es van sumar 9.348 entrades, 8.540 al setembre i 8.499 al juny. La màxima activitat es troba entre els mesos de maig a octubre, fora del d’agost que va ser de 6.122 visites. Ara bé, si mirem l’evolució anual de visitants, en números absoluts, entre el 2013 i el 2014 n’hi ha 3.713 menys, la raó la trobem en l’any 2013, que va tenir un augment excepcional del nombre de visitants (29.439). El 2014 ha tornat a recuperar la tendència d’un creixement progressiu sostingut, amb 25.726 visitants, que certifiquen la seva fidelització a la pàgina del Consorci, perquè també augmenta el nombre de planes web visitades (351.438). I, si ho calculem en megabytes descarregats, que es pot considerar un indicador del interès per la informació publicada, el 2013 van ser 102.890 i en canvi l’any passat van arribar als 135.900 megabytes.

Fomentar la cohesió social
Les informacions i noticies que s’hi publiquen no es limiten únicament a les actuacions del Consorci i el Pla de Transformació, o a la documentació institucional de convocatòries i diaris o butlletins oficials de les administracions; sinó que inclou les que poden ser d’interès per a la comunitat de la Mina, amb la voluntat de contribuir a la seva participació en la vida social i cultural del conjunt del barri, amb l’objectiu final posat en la cohesió social i la integració de tota la ciutadania. Encara que cal destacar que alguns dels nostres visitants es troben a punts ben allunyats de la Mina. Els que més han consultat la web durant l’any 2014 han estat els francesos, seguits dels Estats Units i, curiosament, Ucraïna. D’Europa, també, des d’Alemanya, la Gran Bretanya i Polònia, i des d’Amèrica llatina, argentins, peruans i veneçolans. Tots entren i llegeixen a través dels traductors automàtics de Google en les seves pròpies llegües. Únicament 106 persones sobre 25.726 han triat entrar a la plana a través de la versió en castellà. I, periòdicament, s’actualitzen els continguts de les seccions fixes del web, on també s’hi publiquen les memòries d’actuacions en tancar l’any i els pressupostos aprovats.

  

D’altra banda, la plana web també ha millorat la seva presentació i disseny amb la incorporació d’una capçalera on les imatges se succeeixen mostrant diverses actuacions al barri. Així com diversos enllaços de servei, com el que hem incorporat recentment per fer més fàcil al ciutadà l’accés a la informació sobre l’actual procés d’adjudicació d’habitatge protegit. I, altres seccions fixes com: l’Anima la Mina -agenda de les activitats al barri que publica el Consorci-, La Capsa dels Jocs –on cada mes es pot consultar la seva programació-, un enllaç directe als serveis de la Xarxa d’inserció sociolaboral i el seu facebook-, i al blog que publica l’Equip de suport a les comunitats d’escala. També ens hem permès destacar, al banner de la dreta, el seguit de reconeixements que ha rebut el Pla de Transformació del barri de la Mina per part de diverses institucions nacional i internacionals, que d’aquesta manera avalen l’actuació realitzada a la Mina al llarg d’aquests quinze anys.

Consorci del barri de la Mina