Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Josep Maria Monferrer rebrà demà, dijous, dia 28 d’abril, el Premi de la Pau 2015 que atorguen la Universitat Internacional de la Pau i l’Institut Víctor Seix, a través del Memorial Joan XXIII. El guardó li reconeix quaranta un anys de treball educatiu al barri de la Mina, on va exercir de mestre i educador del lleure,...

 

 

... així com el seu paper dins el teixit associatiu d’aquesta comunitat en l’àmbit sociocultural, a través de la reivindicació de millores pel barri i la recuperació de la memòria històrica de la Mina i el Camp de la Bota amb l’Arxiu Històric.


Monferrer ha convidat personalment a cadascuna de les entitats, serveis i equips tècnics que treballen al barri, perquè entén que “aquestes lluites no les pot fer una sola persona, són fruit d’un treball col·lectiu”, segons explica en la carta que els ha fet arribar en mà. És per això, que el lliurament del premi serà a partir de les set de la tarda, a la sala d’actes de l’Espai Cultural Font de la Mina (Ponent, 21), un dels equipaments que s’han aixecat al barri amb el Pla de Transformació i que, a més d’una biblioteca de la xarxa de la Diputació, que fa un treball social directe amb les famílies de la Mina, ofereix espais d’acollida a les iniciatives de la vida comunitària.

 

Justícia social i dignitat
En la seva carta d’invitació remarca que el sentit d’aquesta lluita col·lectiva ha estat “un barri capaç de viure en una pau que fos fruit de la justícia social i la dignitat de les persones”. Assegura que aquest dia, ha de ser una gran festa que sigui un contrapunt al reguitzell de males noticies sobre la Mina, que darrerament han destacat els mitjans de comunicació, que ara tenen l’oportunitat d’explicar les coses positives que també es fan i succeeixen al barri de la Mina.

Consorci del barri de la Mina