Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Com són les relacions de gènere al si de les comunitats gitanes? Quin paper té reservat la dona gitana en el grup familiar? Com és el seu dia a dia, a casa i a la feina? On s’expressa la dona gitana? Com són les seves associacions i que les mou a crear-les? Aquest dimecres se celebra a l’Espai Cultural Font de la Mina una jornada de reflexió i intercanvi per abordar aquestes i altres qüestions.

 


La Fundació Surt que treballa al barri gestionant el projecte Itineraris d’inserció per a Dones de la Xarxa de serveis sociolaborals del Consorci de la Mina, organitza aquesta trobada amb l’objectiu de reforçar la tasca de les entitats que tenen el seu focus en la dona i la sensibilització de la població en general vers la igualtat d’oportunitats entre gèneres. La trobada compta amb la participació de persones d’arreu de l’estat espanyol per procurar una visió amplia de la situació real d’aquestes relacions. Al llarg de gairebé tot el dia, amb ponències, treball en grups i taules rodones es tractarà dels reptes i els èxits del treball que fan moltes d’aquestes organitzacions amb dones gitanes, compartint experiències i buscant la col·laboració entre elles. A la taula rodona que moderarà Saray Rodríguez de l’entitat Veus Gitanes, es compta amb la participació de Patrícia Caro Maya, activista dels drets de les dones i especialitzada en Calís i Romnja (dones gitanes); Paqui Perona Cortés, formadora en inserció laboral per part de Surt al projecte Itineraris d’inserció per a Dones del Consorci, i Sandra Heredia Fernández, de Fakali (Federació d’Associacions de dones gitanes). Finalment, hi haurà una posada en comú per recollir recomanacions y principis d’actuació que ajudin a combatre les diferents formes de violència que tenen com a objectiu la dona gitana. Les participants acabaran la jornada amb un dinar de germanor per aprofundir encara més en les reflexions del dia i establir vincles de col·laboració i pel treball en xarxa.

 

    


Autonomia i lideratge de la dona

Surt és una fundació sense ànim de lucre formada en un 95% per dones que treballa amb les dones i per a elles. Es tracta d’un projecte transformador compromès amb els valors de l’equitat de gènere, la inclusió sociolaboral, la solidaritat, la diversitat cultural i la transformació social, tal com s’explica en el seu ideari. Treballa per modificar la relació de subordinació i discriminació de les dones en el context econòmic i social, promovent l’empoderament, l’autonomia i el lideratge de la dona. Alhora que esmerça esforços en donar a conèixer i sensibilitzar la societat pel que fa a les discriminacions que es produeixen per raó de sexe, i de quina manera quarten la participació social, econòmica i laboral de les dones, especialment en l’àmbit laboral.

Consorci del barri de la Mina