Un nou grup de cinc professionals de la salut s’han incorporat al Centre d’Atenció Primària La Mina per fer els seus anys de residència. Es tracta de dues metgesses, la Sara i la Núria, dos metges, l’Adrià i el Joan, i una infermera, la Vanessa. Tots ells fan l’especialitat de medecina familiar i comunitària...

 

 

En el cas dels metges la residència és de quatre anys i en el de la infermera són dos, durant els quals treballaran al costat del personal sanitari i tindran un tutor referent que en farà el seguiment, fins al darrer any que ja passaran visita sols.

Dins el programa d’acollida que els organitza el CAP, i que s’inicia amb una reunió per presentar-los a tot el personal del centre, avui s’ha fet el “passeig comunitari”. Es tracta d’un programa de visites a les entitats, administracions i serveis que fan feina amb la població del barri, que fan acompanyats dels metges que els faran de tutors. Així, doncs, aquest dijous han passat pel Consorci per conèixer de primera mà quins són els objectius del Pla de transformació, quines han estat les actuacions fetes fins el moment, el treball que es fa actualment, i quines són les perspectives de futur. La intenció d’aquest passeig és facilitar que els nous residents se situïn en l’entorn i la realitat de la Mina, ja des de l’inici de la seva estada com a metges i infermers residents. Que coneguin altres professionals amb els que probablement hauran de fer feina plegats, ja que com a personal del CAP, d’una manera o altra també entren a formar part de la xarxa comunitària de treball compartit que hi ha establerta al barri de la Mina. El programa del dia va incloure una visita a l’Associació de veïns, per trobar-se amb la seva presidenta, i al Punt Òmnia gestionat pels Salesians Sant Jordi que es troba a les instal·lacions parroquials del carrer del Mar.


Durant els seus anys de residència faran rotacions que poden ser dins el mateix CAP, a d’altres centres i hospitals de la zona, com el del Mar o Can Ruti, i fins i tot a l’estranger, a països com el Brasil. Els joves metges trien lloc per fer la seva residència en funció de la nota que han tret i, segons responsables del CAP La Mina, aquesta és una destinació força sol·licitada. Es dóna el cas que, juntament, amb tres centres més de Barcelona, el de la Mina, són els únics que ofereixen plaça de resident d’infermeria. De manera que, com en aquesta ocasió que la resident d’infermeria ve de Galícia, molts venen de la resta de l’Estat, darrerament de Valladolid i Osca.

Consorci del barri de la Mina