La programació habitual de La Capsa dels Jocs durant el mes de juliol es veu alterada per batalles de globus d’aigua, una sortida a la platja del Fòrum i, salts i rialles sota l’aspersor d’aigua. Ja fa quatre estius que la brigada del Consorci va instal·lar un aspersor mòbil a La Capsa per incorporar un element lúdic i refrescant, que fa més transitables els dies d’estiu de forta calor.

 

 

L’altre convidat especial del mes de juliol és el Biblioparc, els contes a la fresca que cada dijous ens han vingut a explicar els companys de la Biblioteca Font de la Mina.

Un projecte social singular
D’altra banda, a mitjans de mes La Capsa va rebre la visita d’un equip de tres educadores de Suara Cooperativa, l’empresa que per compte del Consorci gestiona el projecte de La Capsa dels Jocs, perquè volien conèixer-lo de prop, escoltant les explicacions de la coordinadora, participar en les activitats del dia i conversar amb les famílies que hi assisteixen. Es tracta d’un projecte força singular que capta l’atenció de professionals des de l’educació social, estudiants de diverses disciplines com els del postgrau de didàctica del lleure infantil de la UB, que cada any ens visiten. La Capsa, un mòdul prefabricat i personalitzat que està instal·lat al Parc del Besòs, disposa d’un fons de jocs i joguines, moltes d’elles procedents de donacions, per deixar en préstec als infants que venen a jugar al parc. Així es fomenten valors com el de compartir, cuidar bé el que ens deixen, i el compromís, ja que si es tracta de famílies que en fan ús habitualment també se les poden endur per jugar a casa durant el cap de setmana. Però, La Capsa és molt més que un servei de préstec de joguines, és un projecte social al servei de famílies amb infants de 0 a 12 anys, que ofereix una programació diària de jocs dirigits i lliures, conta contes i manualitats que fomenten la sensibilització vers l’entorn, els valors personals i comunitaris, i el respecte pels altres i la natura. L’equip professional desenvolupa a més una tasca d’acollida a les famílies i especialment a les mares, que troben un espai de confiança i guia davant situacions precàries i de necessitat, ja siguin aquestes socials, de salut, d’economia familiar o de relacions personals.

 

     

 

Les activitats del mes s’han completat amb jocs col·lectius com els Escacs humans i El director d’orquestra, tradicionals com La gallineta cega, jocs de taula, i el joc lliure amb les joguines que hi ha dins La Capsa. Les manualitats no hi poden faltar i aquest estiu han fer gelats amb cartolines, i entre tots han fet un mòbil per penjar a La Capsa fent servir papers de diferents tons de blau amb forma de peix. L’excursió a la platja del Fòrum amb jocs a l’aigua i bona convivència, va ser qualificada de “genial!” pel grup que hi va participar. I, per tancar el curs abans de les merescudes vacances hi va haver festa amb berenar i sessió especial dels contes del Biblioparc.

 

     

Consorci del barri de la Mina