El Consorci del barri de la Mina suspèn el cobrament del lloguer del mes d’abril dels habitatges socials de la seva propietat, aplicant la mateixa directiva de la Generalitat per al seu parc d’habitatge social. La moratòria en el pagament del lloguer està prevista, inicialment, pel rebut del mes que ve, però, ja preveu que es pugui allargar mentre duri la crisi del COVID-19.

 

 

En el cas dels habitatges del Consorci la mesura és per a tots els pisos del bloc del carrer Venus, dels corresponents a les porteries 11, 13 i 14 del carrer Llevant, de les porteries 12 i 14 del carrer Mart, de la porteria 14 del carrer Estrelles i de tots els de l’illa J, situada a la cruïlla del carrer Anne Frank i l’avinguda Manuel Fernández Márquez. I, en el conjunt del barri, els pisos gestionats directament per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que són la resta de l'habitatge social de nova construcció de les illes B, D, G, L i Q. En total aquesta mesura beneficiarà a 360 famílies. Es tracta de protegir a les famílies amb menys recursos durant la situació d’excepcionalitat ocorreguda a causa de la pandèmia del Coronavirus (COVID-19) i de reduir en els grups més vulnerables l’impacte econòmic de la crisi sanitària mundial.

Així, doncs, se suspèn la facturació d’abril i preveu que el seu import es pugui prorratejarà en els rebuts dels següents dotze mesos un cop acabi la situació d’excepcionalitat. Si cal allargar aquestes mesures més enllà del mes d’abril, segons evolucioni la pandèmia i quina sigui la situació social i econòmica que se’n derivi, la Generalitat detallarà el desplegament d’altres mesures per a la resta de mensualitats i la manera com es fraccionaran els pagaments. Al mateix temps, el govern també té en compte que un cop passada l’emergència pugui haver-hi situacions de vulnerabilitat sobrevingudes que en aquell moment actualitzarà per poder aplicar les mesures que calguin. L’objectiu de tot plegat es protegir les famílies amb menys recursos davant l’actual situació d’emergència i les seves conseqüències.

Com que la mitjana del preu del lloguer social se situa en els 166 euros al mes, el govern de la Generalitat ha calculat un cos de 3 milions d’euros per mes en el conjunt del país.

Consorci del barri de la Mina