El nou president del Consorci del barri de la Mina, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha mantingut una primera reunió de treball a la seu del Consorci amb l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús M. Canga, que n’és el vicepresident. Amb aquesta primera visita des que va prendre possessió del càrrec de conseller, es formalitza el relleu en els òrgans de govern del Consorci arrel del canvi polític al Palau de la Generalitat.

.

 

 

 

En acabar la trobada, el conseller Cleries va destacar que “després de molts intents, el Consorci ha estat i és un instrument útil per a la transformació del barri en l’àmbit urbanístic i social”. Alhora que va expressar la necessitat de que “ara cal donar un tomb social definitiu al barri i això només ho aconseguirem amb el ferm compromís de reforçar aliances entre totes les administracions i entitats del Tercer Sector que treballen a la Mina”. El nou conseller de polítiques socials coneix bé el barri de la Mina i el seu Pla de Transformació des de l’època en que va ser director general d’Acció Cívica (1996-2003) amb el president Jordi Pujol i, posteriorment, com a diputat al Parlament. L’avalen igualment, la seva implicació personal i de responsabilitat en el moviment de centres d’Esplai i l’educació en el món de lleure. Josep Lluís Cleries és enginyer industrial i diplomat en funció general de l’Administració pública (ESADE) i diplomat en desenvolupament directiu a l’Administració (IESE).

Dolors Rusinés, presidenta de la Comissió executiva
El conseller va venir acompanyat de la secretaria general del departament, Dolors Rusinés, que pel que fa al Consorci de la Mina exerceix de presidenta de la Comissió Executiva. És llicenciada en Dret i ha estat subdirectora general d’organització i recursos humans de la direcció de serveis del departament d’Acció Social i Ciutadania amb l’anterior govern, departament on anteriorment havia coincidit amb Cleries en la seva etapa de director general. Rusinés i l’actual vicepresident de la Comissió Executiva, Joan Callau, regidor de Territori de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, també van celebrar una reunió de treball paral•lela per assentar les bases d’aquesta nova etapa del Consorci.

Darrerament, s’han anat completant els nomenaments fins a arrivar als divuit representants que corresponen a la Generalitat dins el Consell de Govern del Consorci, entre els quals hi ha els tres que també entren a formar part de la Comissió Executiva. Aquests són: a més de la presidenta, Dolors Rusinés, la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera i Godia, del mateix Departament de Benestar Social i Família, i el director de l’Agència de l’Habitatge a Catalunya, Jaume Fornt i Paradell, del Departament de Territori i Sostenibilitat (si voleu consultar la relació completa dels representats podeu consultar en aquest mateix web (Consorci de la Mina/òrgans de Govern). El Consorci del barri de la Mina, creat l’any 2000 per impulsar el Pla de Transformació, està constituït a més de la Generalitat i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, que en van ser els primers impulsors, per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. La seva presidència correspon, doncs, al cap del departament de polítiques socials del govern de la Generalitat i a l’alcalde de l’Ajuntament de Sant Adrià, que s’alternen la presidència i la vicepresidència en períodes de dos anys.

Consorci del barri de la Mina